Wild Rubis

Wild Rubis

Luksuz na francuski način

wild-rubis-concept-car-silhouetteNjegova jedinstvena silueta objedinjuje snažne linije SUV-a i uglađen izgled vozila DS. Buntovan i neukrotiv, ali teži i savršenstvu te profinjenosti. Senzualne linije i zavodljivi detalji u kontrastu su s njegovom snagom. Tu novu profinjenu siluetu odlikuje jedinstveni kromiran bočni potpis: krovni nosači vizualno ističu visinu vozila te pridonose snazi i učinkovitosti. Ti krovni nosači potom „uranjaju“ u karoseriju, prateći oblik stražnjeg blatobrana.

Hipnotičan pogled

wild-rubis-concept-car-lightNa njegovu prednjem dijelu ističe se prednja maska naglašena trodimenzionalnom reljefnom obradom površine. Tu prednju masku krasi logotip DS koji se ističe igrom svjetla. Prednja maska potom se stapa sa svjetlima Full LED. Jedinstvena svjetla sastavljena od triju pomičnih izvora svjetlosti, okružena su pokazivačima smjera u donjem dijelu i svjetlosnim potpisom u obliku dvokrakog snopa na samim rubovima. Ona su pravi dragulj koji modelu WILD RUBIS daju snažan, hipnotičan i osobit pogled.

 

Jedinstveni potpis

wild-rubis-concept-car-rearNa stražnjem se dijelu prvi put mogu vidjeti svjetla ugrađena u podizna vrata. Poput dragulja, staklo stražnjih svjetala uokvireno je kromom koji dodatno naglašava svjetlosni potpis. U težnji za savršenstvom, profinjena igra svjetlosti s logotipom DS stvara dojam dubine. Poput prave skulpture, vrata prtljažnika s donje su strane naglašena kromiranim profilom, koji zahvaća dvostruku ispušnu cijev.

 

Bit marke DS

wild-rubis-concept-car-dsPomno uređen do najsitnijeg detalja, konceptni automobil Wild Rubis na najljepši način utjelovljuje naslijeđe marke DS iz 1955. godine i profinjenost vozila DS. Istaknuta obilježja marke DS Automobiles utjelovljuju se u ovom konceptnom automobilu. Najizražajnija među njima su: njegov bočni kromirani potpis, različiti posebno oblikovani metalni detalji, svjetlosni potpisi sprijeda i straga, ali i obrada plemenitih materijala po uzoru na reljefno ukrašene naplatke…

 

Plug-in hibridna tehnologija

wild-rubis-concept-carKoristeći se hibridnom tehnologijom na vanjsko punjenje, konceptni automobil WILD RUBIS posvećuje svu pažnju okolišu. Njegov je pogonski sklop opremljen benzinskim motorom s unutarnjim izgaranjem 1.6 THP snage 225 KS koji dolazi u kombinaciji s električnim motorom koji pokreće stražnju osovinu vozila i koji razvija snagu od 70 KS. Taj električni motor napaja se litij-ionskim akumulatorom punjivim preko kućne električne utičnice.