IDITE NA SADRŽAJ
POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Sadržaj

1.       Vrste podataka koji se obrađuju / poveznice na druge internetske stranice ili aplikacije

2.       Informacije o osobnim podacima koje obrađujemo i razdoblju njihova zadržavanja

3.       Komunikacija putem društvenih mreža

3.1.    Pružanje podrške i pomoći korisnicima putem društvenih mreža

3.2.    Poveznice na društvene mreže / dodaci za društvene mreže

4.       Vaša prava

5.       Izmjene Politike zaštite privatnosti

6.       Kontaktirajte nas

 

Ova internetska stranica vlasništvo je društva Citroen koje posluje pod tvrtkom DS Automobiles („DS”, „mi” ili „nas/nam”). Sjedište tvrtke DS nalazi se na adresi Pinley House, 2 Sunbeam Way, Coventry, West Midlands, CV3 1ND. DS član je grupe trgovačkih društava Stellantis.

Prije upotrebe ove internetske stranice pažljivo pročitajte ovu politiku jer je u njoj objašnjen način na koji obrađujemo osobne podatke. Ako se služite stranicom, to znači da prihvaćate ovu politiku.

1. Vrste podataka koji se obrađuju / poveznice na druge internetske stranice ili aplikacije

Poštujemo vašu privatnost. S pomoću ove internetske stranice, naših aplikacija i drugih izvora prikupljamo i obrađujemo različite vrste osobnih podataka.  To uključuje:

•             podatke koje nam pružate kad komunicirate s nama kao kupac, potencijalni kupac, vozač vozila marke DS ili sudionik u programu određenog maloprodajnog distributera tvrtke DS

•             podatke koje nam pružite kad tražite i upotrebljavate naše usluge ili našu internetsku stranicu ili aplikacije, na primjer ime i prezime, adresa, e-adresa

•             podatke koji su nam potrebni kad prijavljujete problem s našom internetskom stranicom ili aplikacijama

•             podatke prikupljene s pomoću kolačića

•             podatke o vašem vozilu i podatke iz vašeg ugovora koji su nam potrebni kako bismo omogućili rad internetske stranice (npr. datum kupnje, datumi servisa) te osigurali pozitivno korisničko iskustvo i najbolju uslugu za vaše vozilo

 

•             podatke koje povremeno možemo dobiti od vašeg odabranog maloprodajnog distributera

•             podatke koje prikupljamo kad snimamo dolazne i odlazne pozive naših pozivnih centara.

 

Za više detalja, pogledajte odjeljak 2.

 

Ova internetska stranica može sadržavati i poveznice na druge internetske stranice/aplikacije tvrtke DS ili grupe Stellantis ili na internetske stranice/aplikacije naših maloprodajnih distributera tvrtke DS, ovlaštenih servisera, drugih povezanih društava ili društvenih mreža. Prije nego što otvorite druge internetske stranice/aplikacije tvrtke DS ili trećih strana, imajte na umu da one imaju vlastite politike zaštite podataka. Molimo vas da prilikom pristupa takvim internetskim stranicama/aplikacijama pročitate njihovu politiku zaštite privatnosti.

 

Ova internetska stranica može sadržavati i iFrameove sa sadržajem drugih internetskih stranica tvrtke DS ili grupe Stellantis ili internetskih stranica trećih strana. DS nije odgovoran za sadržaj trećih strana iz iFrameova. Odgovornost u tom slučaju snose isključivo vlasnici takvih internetskih stranica. DS nema nadzor nad sadržajem neovisnih internetskih stranica niti odgovara za njega. Riječ je o vanjskom sadržaju koji je posjetiteljima omogućen u svrhu praktičnosti. Stoga će se, prilikom posjete takvim internetskim stranicama, možda prikazati kolačići trećih strana. DS nema nadzor nad tim kolačićima. Za više informacija pročitajte Politiku upravljanja kolačićima za Peugeot ili politiku zaštite privatnosti treće strane.

 

Napominjemo da DS ne može preuzeti nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu internetskih stranica ili aplikacija trećih strana.

2. Informacije o osobnim podacima koje obrađujemo i razdoblju njihova čuvanja
Zakonima o zaštiti podataka utvrđen je niz uvjeta na koje se organizacije mogu osloniti kako bi zakonito postupale s osobnim podacima. Uvjeti na koje se mi oslanjamo su sljedeći:

Unošenje podataka označenih zvjezdicom (*) nužno je i predstavlja ugovornu obvezu. Stoga ste obvezni pružiti te podatke. Bez njih nećemo moći ispuniti vaš zahtjev.

Na temelju vašeg ponašanja prilikom pretraživanja naše internetske stranice, može vam se pojaviti skočni oglas s ponudom mogućnosti koje bi vas mogle zanimati, na primjer: probna vožnja, preuzimanje kataloga ili vaučer za vaš željeni model.

Čuvamo vaše osobne podatke dok imamo aktivni odnos s vama i do deset godina nakon prekida tog odnosa, na primjer od datuma kupnje vozila marke DS ili do šest godina od datuma na koji saznamo da više niste vlasnik vozila marke DS. U slučaju da ste dali privolu za obradu osobnih podataka u marketinške svrhe, ali inače nemate aktivni odnos s nama, vaši osobni podaci u tu će svrhu biti pohranjeni na razdoblje od tri godine od posljednjeg kontakta s nama.

Vaše osobne podatke dijelimo sa sljedećim ključnim primateljima kako bi se ispunile navedene svrhe: U nekim slučajevima mogu biti angažirani (pod)izvršitelji obrade koji se nalaze izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP), odnosno u zemlji sa zakonima o zaštiti podataka koji možda nisu onoliko strogi kao što su zakoni na snazi u UK-u. Ako ne postoji odluka Europske komisije o primjerenosti, bit će uspostavljene odgovarajuće zaštitne mjere radi zaštite vaših osobnih podataka.

 

Kad je to potrebno kako bismo mogli izvršiti ugovor s vama ili poduzeti korake na vaš zahtjev prije sklapanja ugovora.

 

A. Kad je to potrebno radi zaštite naših legitimnih interesa ili legitimnih interesa treće strane

3. Komunikacija putem društvenih mreža

3.1. Pružanje podrške i pomoći korisnicima putem društvenih mreža

Možete nam se obratiti i putem naših kanala društvenih mreža. Na primjer, ako nam pošaljete poruku ili objavite neki sadržaj putem jednog od naših kanala društvenih mreža, možda ćemo informacije iz vaše poruke ili objave iskoristiti kako bismo vam putem tog kanala društvene mreže pomogli riješiti problem koji ste prijavili. Kako bismo vam pružili zatraženu pomoć, možda ćemo od vas zatražiti da nam putem izravne ili privatne poruke dostavite dodatne informacije, na primjer, pojedinosti o konkretnom problemu, ime i prezime, e-adresu, broj šasije, telefonski broj, lokaciju (grad/županija) i/ili marku, model i godinu proizvodnje vašeg vozila. Podaci koje dostavite neće se koristiti za izravno oglašavanje; istraživanje tržišta za potrebe poboljšanja usluge i proizvoda provodit će se samo na temelju agregiranih (anonimiziranih) podataka.

Pripazite na to da vaše objave ili poruke ne sadržavaju osjetljive podatke (na primjer, informacije o rasnom ili etničkom podrijetlu, politička mišljenja, vjerska ili filozofska uvjerenja ili podatke koji se odnose na zdravlje). Imajte na umu da je sadržaj koji objavljujete na društvenim mrežama dostupan svima.

3.2. Poveznice na društvene mreže / dodaci za društvene mreže

Naša internetska stranica sadržava poveznice na društvene mreže.

Kako bismo zaštitili vaše osobne podatke dok se koristite našom internetskom stranicom, ne upotrebljavamo dodatke za društvene mreže. Umjesto toga, internetska stranica/aplikacija sadržava HTML poveznice, zbog čega je moguće lako podijeliti sadržaj na platformama društvenih mreža. Umetanjem poveznice sprječava se izravna veza s raznim poslužiteljima društvenih mreža pri otvaranju pojedinačne stranice s naše internetske stranice. Klikom na jedan od gumba otvara se prozor preglednika koji upućuje korisnika na odgovarajuću internetsku stranicu pružatelja usluga na kojoj je (nakon prijave) moguće, na primjer, upotrijebiti gumb „Sviđa mi se” ili „Podijeli”. 

Za više informacija o svrsi i opsegu obrade podataka te daljnjoj upotrebi vaših osobnih podataka u korist pružatelja i njegovih internetskih stranica te o vašim pravima i mogućim postavkama za zaštitu vaše privatnosti pročitajte informacije o zaštiti podataka odgovarajućeg pružatelja usluga.

4. Vaša prava

Kao ispitaniku, zakoni o zaštiti podataka daju vam brojna prava u pogledu vaših osobnih podataka. Imate pravo pristupiti osobnim podacima, ispraviti ih ili izbrisati (pravo na zaborav). Imate pravo graničiti obradu osobnih podataka ili ih prenijeti trećoj strani u uobičajeno strukturiranom formatu. Imate i pravo prigovora na obradu osobnih podataka. Ako uložite prigovor na obradu osobnih podataka u marketinške svrhe, ispunit ćemo takav zahtjev. Ako uložite prigovor na drugu vrstu obrade, pažljivo ćemo razmotriti vaš zahtjev. Ne želimo obrađivati vaše osobne podatke u svrhe u koje ne želite, međutim, imajte na umu da prethodno navedena prava nisu apsolutna i moguće je da se u određenim okolnostima ne primjenjuju.

Navedena prava možete ostvariti jednostavnim zahtjevom upućenim našem koordinatoru za zaštitu podataka putem e-pošte na adresu dataprotectionuk@mpsa.com ili putem pošte voditelju za sukladnost na adresu DS Customer Care, Peugeot Citroën Automobiles UK Ltd, Pinley House, 2 Sunbeam Way, Coventry, CV3 1ND.

Na isti nas način možete kontaktirati u bilo kojem trenutku ako želite ažurirati osobne podatke. Vaše osobne podatke (npr. vašu adresu) ažurirat ćemo na vlastitu inicijativu ako primijetimo da je došlo do promjene.

Kako biste ostvarili svoje pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu, obratite se Uredu povjerenika za informiranje putem internetske stranice www.ico.org.uk, telefonom na broj 03031231113 ili pisanim putem na adresu Wycliffe House, Water Lane, Wilmslow, SK9 5AF.

5. Izmjene Politike zaštite privatnosti
Sve buduće izmjene Politike zaštite privatnosti bit će objavljene na ovoj internetskoj stranici. Stoga vam savjetujemo da je povremeno posjećujete kako biste bili obaviješteni o izmjenama Politike zaštite privatnosti.
6. Kontaktirajte nas