IDITE NA SADRŽAJ
DS AUTOMOBILES INTEGRIRA CHATGPT
Revolucija u automobilskom svijetu, prva takva u Europi
Pariz, 20. listopad 2023.

"Ekskluzivna integracija ChatGPT-a obogaćuje iskustvo vožnje i francusku umjetnost putovanja DS Automobilesa tehnološkom dimenzijom neograničenog potencijala, sada dostupnom tijekom šestomjesečne pilot faze u Francuskoj, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj i Italiji, bez dodatnih troškova za prvih 20 000 pretplata.

 

ChatGPT je model generativne umjetne inteligencije. Ova tehnologija koristi jezične modele kako bi razumjela i generirala prirodnu i glatku interakciju. Zahvaljujući učenju na temelju ogromnih količina podataka, ChatGPT može odgovoriti na impresivan niz pitanja i pružiti točne i relevantne informacije.

 

Integracija ChatGPT-a u DS IRIS SYSTEM, dostupna na cijelom rasponu modela DS 3, DS 4, DS 7 i DS 9, omogućava korisnicima revolucionarno iskustvo razgovora, s pristupom korisnim informacijama i mogućnostima obavljanja različitih zadataka. Na DS vozilu, referenca među razgovornim agentima dobiva novu dimenziju postajući digitalni pomoćnik posvećen iskustvu putovanja."

Integriran u DS IRIS SYSTEM, ChatGPT nudi potpuno novu dimenziju interakcije... A što ako biste ga pitali za najljepša kulturna ili umjetnička mjesta koja biste mogli posjetiti tijekom bijega u Bordeauxu, popis najljepših djela u Louvreu ili čak da smisli kviz o vašem omiljenom predmetu, ili čak da stvori bajku za djecu kako bi ih zaposlio tijekom putovanja? Sve te ideje, i mnogo više, sada mogu biti predmet razgovora s vašim glasovnim prepoznavanjem IRIS, zahvaljujući podršci umjetne inteligencije ChatGPT, u svim modelima DS Automobiles opremljenim DS IRIS SYSTEM-om.

 

Da biste ga koristili, jednostavno se obratite DS IRIS SYSTEM-u izgovarajući "OK IRIS" ili pritiskajući poseban gumb na upravljaču. Glasovna interakcija s razgovornim agentom tada započinje na siguran način, ne skrećući pogled s ceste i ne puštajući upravljač.

"Naša misija u DS-u je pružiti našim klijentima jedinstveno iskustvo u vožnji. Pioniri smo u integraciji ChatGPT-a u automobilski svijet, čime omogućavamo pristup generativnoj umjetnoj inteligenciji koja je istovremeno glatka, intuitivna i uranjajuća, pretvarajući svako putovanje u neviđeno iskustvo. To je tehnološka revolucija s neograničenim potencijalom koja se uklapa u jednu od najvećih društvenih transformacija 21. stoljeća."

 

Olivier François, Direktor DS Automobiles

"Makar da poznajemo sve mehanizme i binarne izračune koji omogućuju ChatGPT-u interakciju s korisnikom, postoji određena fascinacija u radu ovog modela konverzacijske umjetne inteligencije. Njegova sposobnost interakcije svakako je jedna od najupečatljivijih primjena umjetne inteligencije protekle godine diljem svijeta. Otkako je ChatGPT dostupan, radili smo na njegovoj integraciji u naše vlastite sustave. I s ponosom smo prvi koji nude ovu inovaciju u Europi. To je razvoj koji se uklapa kao strateški smjer Stellantis-a, u okviru plana Dare Forward 2030."

 

Yves Bonnefont, Chief Software Officer tvrtke Stellantis

"U nekoliko riječi, kakvo korisničko iskustvo možeš ponuditi u vožnji automobila?" - DS Automobiles

"Na vozilu, integracija ChatGPT pruža izvanredno korisničko iskustvo, omogućujući vozačima i putnicima da glasovno komuniciraju s vozilom

kako bi dobili informacije u stvarnom vremenu, zabavljali se, ostali produktivni i osigurali svoju sigurnost.

Ovo inovativno iskustvo obogaćuje vožnju transformirajući vožnju u prijateljsko, praktično i povezano iskustvo." - Iris x ChatGPT

Integracija "SoundHound AI pokretan pomoću ChatGPT API-a" u DS IRIS SYSTEM nudi se bez dodatnih troškova tijekom šestomjesečne pilot faze u Francuskoj, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj i Italiji, ako se pretplata izvrši između 19. listopada 2023. i 29. veljače 2024. godine i u okviru prvih 20 000 zahtjeva na DS 3, DS 4, DS 7 i DS 9. Ova funkcionalnost, koja se može aktivirati izravno na daljinu, dostupna je na svim DS vozilima opremljenim DS IRIS SYSTEM-om i dostupna je samo u navedenih 5 zemalja. Nakon završetka pilot faze, DS Automobiles će razmotriti implementaciju na širem području.