IDITE NA SADRŽAJ
DS 9
DS 9
Snaga profinjenosti
EMBLÉMATIQUE
Design extérieur : un joyau de raffinement
Symbole du savoir-faire français, DS 9 est disponible à la commande dans votre point de vente. Née avec la motorisation hybride E-TENSE, notre berline a été créée pour vous offrir excellence technologique, confort d'exception et raffinement inégalé.
Neusporediva izvrsnost francuskog umijeća
Neusporediva izvrsnost francuskog umijeća
DS LOUNGE
Dizajn unutrašnjosti: oličenje elegancije 
DS 9 dizajniran je da svim putnicima pruži obilje prostora i jednako toliko udobnosti. U prednjem i stražnjem redu nalaze se sjedala s funkcijom grijanja, hlađenja i masaže. Za posebno umirujući dojam, strop DS 9 obložen je Alcantarom©.
Nappa koža
Uređenje unutrašnjosti OPÉRA najpotpuniji je odraz naše stručnosti, a krasi ga dragocjena Nappa koža kojom je obložena čitava površina armaturne ploče, središnja konzola i prepoznatljiva sjedala s uzorkom remena sata. Ekskluzivni potpis uključuje i oblogu upravljača od pune kože.
Reljefni umetci "Clous de Paris"
Naši su majstori „brusili” svaku završnu obradu kao da je riječ o dijamantu. Nadahnuta umijećem izrade satova, završna obrada „Clous de Paris” sastoji se od malih, međusobno ukrštenih piramidalnih umetaka koji savršeno uokviruju tipke. 
“Pearl” završna obrada

Preuzeti iz svijeta mode i ručnog šivanja, naši su stručnjaci stvorili “Pearl” šivanje, posebnu elegantnu završnu obradu za veći naglasak na kožnom interijeru. Visoka kvaliteta i predanost detaljima brzo je postala potpisom marke DS Automobiles.

 

B.R.M R180
Sat BRM R180, dizajniran u suradnji s BRM Chronographes, veličanstveno se postavlja na ploču s instrumentima i prikazuje (okreće) prilikom pokretanja vozila. Uglađenim dizajnom i tehnološkom sofisticiranošću automatski se prilagođava vremenu prema sezoni, kao i vremenskoj zoni u kojoj putujete.
Naslon za ruku Lounge
Naslon za ruku Lounge, smješten straga, pridonosi ukupnoj udobnosti. Velikim je dijelom presvučen Nappa kožom te uključuje prostor za pohranu s USB utičnicama i tipkama za kontrolu masažne funkcije za stražnja sjedala.
Kožni upravljač
Očarat će vas ljepota materijala u unutrašnjosti DS 9, a posebno koža kojom su obloženi armaturna ploča i upravljač. 
Audiosustav FOCAL Electra®
Posebno za DS 9, naši su stručnjaci osmislili novi koncept zvučne udobnosti. Višeslojno staklo prevučeno folijom za zvučnu izolaciju i zavareni spojevi karoserije pomažu ukloniti vibracije i stvoriti istinski mirno i spokojno ozračje. Time je ujedno poboljšana čistoća zvuka audiosustava FOCAL Electra® s ukupno 14 zvučnika i snagom od 515 W.
TEHNOLOGIJA
Napredna tehnologija vama na usluzi
Dizajniran s mišlju na vašu udobnost, DS 9 nudi najnoviju tehnologiju
DS ACTIVE SCAN SUSPENSION
Inteligentni sustav ovjesa oslanja se na podatke kamere smještene na vrhu vjetrobranskog stakla, kao i na podatke nekoliko senzora koji neprestano procjenjuju nepravilnosti na cesti. Sustavu su potrebne tek milisekunde da prenese podatke računalu koje pojedinačno upravlja svakim kotačem. Ovisno o informacijama koje prima, sustav neprekidno prilagođava krutost ovjesa kako bi zajamčio optimalnu udobnost. 
DS ACTIVE LED VISION
Zahvaljujući LED prednjim svjetlima s tri rotirajuća modula, DS ACTIVE LED VISION nudi nekoliko načina osvjetljenja koja su prilagođena različitim uvjetima vožnje. Moduli rade koordinirano kako bi, ovisno o uvjetima vožnje (kao što su vremenski uvjeti i razina osvjetljenja), u trenu prilagodili kut, intenzitet i domet svjetlosnog snopa Bez obzira na to vozite li gradom, selom ili autocestom, ta prilagodljiva svjetla jamče najbolju vidljivost u svakom trenutku.
DS DRIVE ASSIST

DS DRIVE ASSIST ima za cilj pomoći vozaču, ali i omogućiti mu da u svakom trenutku ponovno uspostavi kontrolu nad vozilom. Sustav nadzire brzinu i udaljenost od vozila ispred te kontrolira rad upravljača kako bi smjestio vaš DS 9 u samu sredinu trake. Sustav nadzire brzinu i smjer kretanja kako biste se osjećali sigurno i opušteno za upravljačem.

DS DRIVE ASSIST također kontrolira zaustavljanje (na 3 sekunde) i ponovno pokretanje vozila u uvjetima prometnih zastoja.

DS NIGHT VISION
Zahvaljujući infracrvenoj kameri, skrivenoj u prednjoj masci, vaš DS 9 analizira cestu u stvarnom vremenu čak i noću! Sustav prepoznaje pješake i životinje udaljene do 100 m od vas te vam pomaže da predvidite opasnost i pravovremeno reagirate.
DS DRIVER ATTENTION MONITORING
Aktivan danju i noću, sustav senzora i kamere uočava znakove umora i neusredotočenosti vozača te bilježi odstupanja u putanji vozila. Prepozna li znakove pospanosti ili pada koncentracije, sustav vas na to upozorava zvučnim signalom i obaviješću na središnjem zaslonu. 
DS PARK PILOT

DS PARK PILOT pretvara parkiranje u dječju igru.

Aktivan pri brzinama do 30 km/h, taj inteligentni sustav prepoznaje prikladno parkirno mjesto za vaš DS 9. Zahvaljujući tehnologiji za pomoć pri parkiranju, vozilo se samostalno parkira na okomito ili bočno parkirno mjesto, pri čemu vozač ne dodiruje upravljač niti pritišće papučice.

E-TENSE
Doživite užitak vožnje na plug-in hibridni pogon
Način rada
DS 9 E-TENSE nudi četiri načina rada za optimizaciju upotrebe energije iz baterije. S uključenim načinom rada Zero emission, u svakodnevnoj vam vožnji gotovo ni neće trebati benzinski pogon. Način rada E-TENSE Sport prilagođava mapiranje papučice gasa, mjenjača, upravljača i kontroliranog ovjesa, omogućujući vam da iskoristite puni mehanički potencijal svojeg DS 9. Način rada Hybrid automatski prilagođava odabir pogona (100 % električni, 100 % benzinski ili hibridni) uvjetima vožnje. Tu je još i način rada Comfort koji aktivira sustav aktivne kontrole ovjesa DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, neprestano optimizira njegovu krutost te tako osigurava potpunu udobnost vožnje.
Regenerativno kočenje
Kad usporite, kinetička energija kotača pretvara se u električnu, a doseg vožnje povećava se za do 15 %.
Funkcija E-SAVE
Ova vam funkcija omogućuje da sačuvate električnu energiju za posljednjih nekoliko kilometara vožnje. Osim toga, daje vam pristup središtima gradova gdje je zabranjen promet vozilima na termički motor.

PREPUSITE SE OSJEĆAJIMA

DS 9 E-TENSE 4x4 360
Razvoj i ugađanje pogonske jedinice i ovjesa nenadmašnih performansi nadzirao je odjel DS Performance koji je 2019. i 2020. osvojio dvostruke naslove u prvenstvu Formule E. Spoj dinamičnosti i uglađenosti, omiljen među kupcima marke DS Automobiles, dosegao je novu razinu u DS 9 E-TENSE 4x4 360. Detaljan rad na karakteristikama vozila rezultirao je beskompromisnom ravnotežom prianjanja i udobnosti.
Prednosti plug-in hibrida
Tiha i udobna vožnja
Uživajte u mirnoj i tihoj vožnji uz način rada Zero Emission. Tišina u vožnji inačica DS 9 E-TENSE postignuta je upotrebom višeslojnog stakla, uključenog u serijsku opremu.
Vozite potpuno bezbrižno
Naši plug-in hibridi jamče potpunu fleksibilnost u gradu. Za još veću udobnost, plavo LED svjetlo iza vjetrobranskog stakla naših E-TENSE modela potvrđuje da je u vozilu aktiviran 100 % električni pogon.
Emisije
Inačice E-TENSE, dostupne s dvjema opcijama motora (250 KS i 360 KS s pogonom na sve kotače), ispuštaju od 26 do 41 gram CO₂ po kilometru.
Prtljažnik i iskoristivost prostora
Zahvaljujući međuosovinskom razmaku od 2,89 m, DS 9 nudi prostranu i udobnu unutrašnjost, pogotovo s elegantnim središnjim naslonom za ruke na stražnjoj klupi, uglavnom presvučenim Nappa kožom. Prtljažnik modela DS 9 E-TENSE, obujma 510 l, jedan je od najvećih u segmentu.
Usluge za modele E-TENSE
Olakšajte si svakodnevicu uz brojne usluge marke DS Automobiles: pronađite punionice i isplanirajte punjenje ili zatražite ugradnju kućne punionice, izravno putem pametnog telefona ili zaslona u vozilu.
Snaga plug-in hibrida
Opremljen dvama električnim motorima, jednim sprijeda i jednim straga, E-TENSE 4x4 360 razvija 360 KS i zadivljuje svojim performansama.
Doseg
Vožnja bez emisija uz način rada Zero Emissions
Na doseg vašeg plug-in hibrida mogu utjecati različiti čimbenici, kao što su vremenski uvjeti, brzina i način vožnje.
Brzina
Brzina je jedan od čimbenika koji najviše utječe na domet vašeg plug-in hibrida. Da biste ga maksimalno iskoristili, preporučujemo vožnju konstantnom i umjerenom brzinom.
Način vožnje
Vaš plug-in hibrid posebno je osjetljiv na stil vožnje i vrstu terena. Odabirom načina rada Eco (jedan od četiri ponuđena načina rada), ekološkom vožnjom ili upotrebom regenerativnog kočenja možete uštedjeti do 15 % energije.
Temperatura
U uvjetima ekstremno visokih ili ekstremno niskih temperatura, kada vozilo treba snažnije rashladiti ili zagrijati, raste i potrošnja energije iz baterije (zimi i do 35 %). Stoga se preporučuje da svoj plug-in zagrijete ili rashladite dok je priključen na punionicu.
Aplikacija MY DS

Informacije o dometu

U aplikaciji za pametne telefone My DS možete u stvarnom vremenu provjeriti status punjenja ili preostali domet. Nakon što priključite vozilo na punionicu, u aplikaciji jednako tako možete provjeriti brzinu i procijenjeno vrijeme punjenja.

Punjenje na daljinu

Pokrenite punjenje ili promijenite raspored punjenja preko aplikacije My DS. Ta vam funkcija omogućuje da aktivirate punjenje u razdoblju povoljnijih cijena električne energije.

Daljinska aktivacija grijanja i klimatizacije

Funkcija predkondicioniranja vam omogućuje da rashladite ili zagrijete putnički prostor prije putovanja. Osmišljena da vam olakša život, ova funkcija pomaže očuvati kapacitet baterije prilikom punjenja.
USLUGE PO MJERI
ONLY YOU
Otkrijte naš program usluga po mjeri
Ugovori o uslugama
Budite mirni uz naše usluge održavanja i pomoći

Pravna obavijest

 

¹ Navedene vrijednosti potrošnje goriva, emisija CO₂ i dometa u skladu su s WLTP ispitnim postupkom na temelju kojeg su nova vozila odobrena od 1. rujna 2018. Ovaj WLTP postupak zamjenjuje Europski ciklus (NEDC), koji je bio ispitni postupak korišteni ranije. Kako su uvjeti ispitivanja realističniji, potrošnja goriva i emisije CO₂ izmjerene prema WLTP postupku su u mnogim slučajevima veće od onih izmjerenih prema NEDC postupku. Potrošnja goriva, emisije CO₂ i vrijednosti dometa mogu varirati ovisno o stvarnim uvjetima uporabe i različitim čimbenicima kao što su: učestalost punjenja, stil vožnje, brzina, specifična oprema, opcije, vrste guma, vanjska temperatura i klimatizacija u vozilu. Za više informacija kontaktirajte DS Automobiles prodajno mjesto.