DS 9 E-TENSE

Hibridna snaga i udobnost

 Kombinirajte fleksibilnost, udobnost i performanse s našom hibridnom tehnologijom E-TENSE. Kombinacija električnog i benzinskog motora naglašava užitak u vožnji, u svakoj prilici.

DS 9 E-TENSE
DS 9 E-TENSE

Dostupne verzije

S dvije dostupne verzije (225 KS; 360 KS 4×4), naši E-TENSE modeli imaju nisku emisiju ispušnih plinova u rasponu od 0 do 49 g / km, a doseg u električnom načinu rada procjenjuje se između 40 i 50 km (WLTP).

E-TENSE tehnologija

Slobodna vožnja

Punjenje baterije prilikom kočenja

Dopunite pogonsku bateriju prilikom kočenja, dok se kinetička energija pretvara u električnu.

Električni način rada

Ostvarite dodatnu uštedu energije i vozite u potpuno električnom načinu rada.

Način nulte emisije

U načinu s nula emisija ispušnih plinova, koji je uvijek postavljen prema zadanim postavkama, moguće je putovati većim dijelom puta od kuće do posla, a da ne trošite gorivo.

Hibridni način

Hibridni način rada automatski se prebacuje između faza 100% električnog pogona i pogona s unutarnjim izgaranjem, ovisno o ruti i načinu vožnje.

Sportski način rada

U ovom načinu rada uspostavlja se prilagođeno mapiranje papučice gasa, mjenjača, upravljača i ovjesa, omogućujući vam da maksimalno iskoristite model DS 9.

Komforni način rada

Ovaj način rada, dostupan na pogonima s unutarnjim izgaranjem i E-TENSE, aktivira DS ACTIVE SCAN SUSPENSION. Ovjes se stalno prilagođava tlu, tvrđi je ili fleksibilniji, što pruža najbolju moguću udobnost.

PREDNOSTI

Tiha i ugodna vožnja

Uživajte u mirnoj i tihoj vožnji u načinu vožnje s nula emisija. U slučaju modela E-TENSE, laminirano staklo, koje je standardno ugrađeno, poboljšava zvučnu udobnost.

Vožnja u potpunoj slobodi

Naši plug-in hibridi pružaju potpunu fleksibilnost tijekom vožnje u gradu, čak i u gužvi. Na vjetrobranskom staklu plava LED lampica potvrđuje da je električni način rada aktiviran za još veću udobnost.

Prostor za prtljagu

DS 9 ima jedinstvene dimenzije koje su razvili naši inženjeri. Prtljažnik DS 9 E-TENSE kapaciteta 510 l jedan je od najvećih u segmentu.

Usluge E-TENSE

Uživajte u brojnim DS uslugama koje vam olakšavaju svakodnevicu: pronađite punionice i planirajte punjenje ili napunite vozilo kod kuće.

Pogon na sva 4 kotača

S dva elektromotora, pogonska jedinica E-TENSE 4×4 360 isporučuje do 360 konjskih snaga za iznimne performanse.

Doseg i punjenje

Vožnja s nula emisija

Kada se koriste u električnom načinu rada, naši E-TENSE modeli imaju doseg do 50 km (WLTP). Savršena udaljenost u svakodnevnim gradskim putovanjima.

Raspon dosega plug-in hibrida može se razlikovati ovisno o čimbenicima kao što su klima, brzina ili stil vožnje.

Brzina

Među čimbenicima koji najviše utječu na doseg plug-in hibridnog automobila je brzina. Održavanje konstantne i umjerene brzine omogućit će optimizaciju dosega automobila.

Vožnja

Plug-in hibridni automobil posebno je osjetljiv na vožnju i vanjske čimbenike. Odabirom Eko način rada (između četiri načina vožnje), ekološka vožnja ili uporaba regenerativnog kočenja rješenja su za uštedu energije do 15%.

Temperatura

U slučaju velike vrućine ili hladnoće, baterija mora osigurati potrebnu energiju za hlađenje ili zagrijavanje putničkog prostora, a zimi troši i do 35% više energije. Stoga je bolje unaprijed pripremiti plug-in hibrid (unaprijed postavljeno grijanje ili hlađenje) dok je još uvijek spojen na izvor punjenja.