IDITE NA SADRŽAJ
 
POTROŠNJA NA TEMELJU UPOTREBE
Kako bi svojim kupcima pružio bolje informacije, DS AUTOMOBILES, marka Grupe Stellantis, nudi pristup neovisnom i certificiranom mjerenju potrošnje i emisija u stvarnoj uporabi, emisija dušikovih oksida (NOx) i emisija čestica u broju (PN).

Marka DS Automobiles udružila je snage s nevladinom organizacijom Transport & EnvironmentTransport & Environment: europskom ekološkom udrugom specijaliziranom za provedbu politike održivog prometa. Francuska federacija Nature EnvironnementFrance Nature Environnement: Francuska federacija udruga za zaštitu prirode i okoliša.. Zajedno su definirali protokol za mjerenje potrošnje i emisija u stvarnim situacijama, koji je potvrdio certifikacijski ured Bureau VeritasBureau Veritas: svjetski certifikacijski ured za inspekciju, certifikaciju i laboratorijsko ispitivanje. 

Ovaj protokol omogućuje mjerenje stvarne potrošnje i emisija vozila u prometu, na ruti od 92,3 km koja kombinira grad, cestu i autocestu. Mjerilo se kretanje otvorenim cestama u normalnim prometnim uvjetima, prevozeći putnike i prtljagu. Ceste na kojima se vozi imaju različitu visinsku konfiguraciju, koje su reprezentativne za uvjete korištenja. Protokol mjerenja dostupan je na web stranici Stellantis Grupe, www.stellantis.com. Za usporedbu potrošnje goriva ili vrijednosti emisije CO2 novog osobnog automobila na temelju usklađenog testnog protokola u Europskoj uniji, treba koristiti službene vrijednosti potrošnje goriva ili emisije CO2. Za više informacija posjetite http://www.carlabelling.ademe.fr/. .

 

VIŠE

Politika zaštite okoliša
Otkrijte naš program i naše mjere.
Ekološki učinkovite tehnologije
Inovativni motori