IDITE NA SADRŽAJ
DS X E-TENSE
Iz snova
Spoj tehnologije i poezije
Uzbudljivi automobil zadivljujućih performansi koji je ujedno lagan poput pera i tih poput povjetarca.
ASIMETRIČNI DS X E-TENSE
Važnost svjetla
Karoseriju odlikuju nove tehnologije koje se obnavljaju u slučaju sudara, a prednja maska dizajnirana je da se prilagodi uvjetima na cesti. Intenzitet svjetlosti koja prodire kroz panele DS LIGHT VEIL i njezina sposobnost hlađenja odgovaraju na potrebe putnika i okoliša.
Jedinstven dizajn
Maštanje o automobilu za 2035. potaknulo je tim marke DS Automobiles da spoji dva automobila u jedan, dizajnira ga asimetrično i unaprijedi različitim načinima rada.
Maštovita tehnologija
100 % električni pogon jamči neusporedivu odzivnost. Ugrađen u prednje kotače, pogon ovog vozila iz snova razvija 400 kW / 540 KS na cesti. Kad se nađe na trkaćoj stazi, poseban način rada omogućuje mu da razvije 1000 kW / 1360 KS i iskoristi prednosti ovjesa koje je razvio DS Performance, tehnički tim Formule E. Njegova šasija od ugljičnih vlakana položena je na opruge i torzijske grede inovativnih karakteristika. Strojno-programski mehanizmi koncepta kontroliraju vuču, prianjanje i usporavanje kako bi pružio najbolje performanse na svim površinama.
Prava čahura na kotačima
Dizajn vozila drugačiji je na desnoj strani. Kad zakorači kroz podizna vrata, vozač automatski postaje suputnik, bez obzira na to je li u tom trenutku sam ili u društvu. Ispod prozirne staklene čahure otvaraju se nove mogućnosti asimetričnog prostora: suputnik tako sjedi u senzoričnom školjkastom sjedalu s funkcijama hlađenja i masaže, dizajniranom po uzoru na ptičje krilo i ukrašeno perjem iza naslona za glavu. Iskustvo autonomne vožnje je iznimno, a taktilnu udobnost vozila upotpunjuje poseban doživljaj zvuka. U suradnji s tvrtkom FOCAL, unutrašnjost je koncipirana kao akustičko zvono koje slušanje pretvara u pravi užitak. Novodizajnirana armaturna ploča pritom diktira tijek glazbe te prikazuje akustične valove koji se prilagođavaju svakom pokretu slušatelja. 

Osjećaji koji preplavljuju

U koncept se ulazi kroz vrata Elytre s oblogama od mješavine ugljičnih vlakana i kože. Poglede neizbježno privlači piramidalna arhitektura jednostrukog sjedala koje se, poput sjedala trkaćih vozila, savršeno prilagođava građi vozača. Upravljač presvučen privlačnom kombinacija kože, drva i metala na simboličan način odražava strast marke prema automobilima. Dvobojna koža plave boje Millennium i Navy Aniline prošivena je prepoznatljivim šavovima točkastog uzorka.  Svi ti elementi osiguravaju jedinstveno iskustvo u kokpitu i prožimaju vas adrenalinom i prije nego što upalite motor.

Budućnost

Konceptno vozilo DS Aero Sport Lounge

Avangardni dizajn, jedinstven stil, utjelovljenje najluđih fantazija... Konceptni automobili prava su umjetnička djela.

Umijeće - "Savoir-faire"

Zavirite iza vrata radionica DS Automobiles

Umijeće - "Savoir-faire"

Zavirite iza vrata radionica DS Automobiles