IDITE NA SADRŽAJ
DS AUTOMOBILES SUDJELUJE U PONOVNOM OTVARANJU TOUR D’ARGENT U PARIZU
DS Automobiles je partner s najpoznatijim pariškim restoranom.
Pariz, 18. rujna 2023.

Otvoren 1582. s izvanrednim pogledom na rijeku Seinu i katedralu Notre-Dame u Parizu, Tour d’Argent postao je ikonično mjesto kulinarstva u samom srcu francuske prijestolnice.

 

Umjetnici, pisci i državnici dolaze redom kako bi kušali poznatu patku Tour d’Argent, čiji je recept iz 1890. godine priređen pred gostima prema ritualu usluge koji je proslavio restoran. Legendarni podrum sa gotovo 300 000 boca također je priznat kao jedan od najprestižnijih na svijetu. Ovo jedinstveno iskustvo uklopljeno je u povijest francuske gastronomije.

Povijest Tour d’Argent započinje 1933. godine kada je prvi put uvršten u Michelinov vodič s tri zvjezdice. Nakon više od godinu dana radova pod vodstvom arhitekta Franklina Azzija, restoran se ponovno otvara. Šef kuhinje Yannick Franques naglašava klasične recepte iz kulinarne baštine Tour d’Argent koji su proslavili restoran i također predstavlja nove recepte.

 

 

Na petom katu Tour d’Argent, novi apartman, dizajniran u suradnji s najpoznatijim francuskim obrtničkim kućama, poziva vas da podijelite povijest ovog mjesta koja je obilježena gostoprimstvom, izvrsnošću i druženjem. Inspiriran putovanjima i rafiniranim ukusom, ovaj gostinjski apartman nudi iskustvo pariškog načina života koje započinje dolaskom u DS 9 OPERA E-TENSE 250 u nijansi Bleu Midnight, koja je obogaćena potpisom 'TOUR D’ARGENT' i grbom kuće.

DS 9 predstavlja francusko umijeće putovanja, izraz iskustva umijeća življenja koje se širi cijelim svijetom. Unutrašnjost, utjelovljenje elegancije i udobnosti, sa svojim sjedalima s remenom od bazaltno crne nappa kože, grijana, masirajuća i ventilirana, obogaćena središnjim naslonom za ruke i Lounge naslonima za glavu specifičnim za drugi red, predstavlja izniman know-how koji su razvili majstori tvrtke DS Automobiles. Udobnost je svetinja, uključujući iznimnu zvučnu izolaciju zahvaljujući laminiranim bočnim prozorima i akustičnom vjetrobranskom staklu, kao i ovjes kontroliran kamerom koja očitava nepravilnosti na cesti.

« Povezanost s ponovnim rođenjem Tour d’Argenta, najstarijeg restorana u Parizu, amblema gastronomije i središta francuskog znanja i iskustva, izvor je ponosa za DS Automobiles. Zajedno pridonosimo - svatko u svom području - utjecaju francuske umjetnosti življenja u cijelom svijetu. »

 

Olivier François, Generalni direktor DS Automobiles