IDITE NA SADRŽAJ
DS AUTOMOBILES PREDSTAVLJA NOVI DIZAJN DS E-TENSE FE23
Ovaj poznati automobil pojačava svoju svjetlinu, izgled i vidljivost.
Pariz, 9. listopad 2023.

Ove godine, poznata jednosjed trkaća serija mijenja svoje boje iz crno-zlatnih u obrnutom redoslijedu. DS E-TENSE FE23 sada je prekrivena blistavim zlatnim tonovima na prednjem dijelu, bočnim dijelovima i cijelom okviru.

 

Opremljen istim pogonskim sklopom kao jednosjed sezone 9 (motori su homologirani na dvogodišnji rok), ovaj novi jednosjed ostaje vjeran bojama francuskog brenda i timskom duhu.

 

Razvijena od strane DS Performance timova, DS E-TENSE FE23 predstavlja najvišu električnu tehnologiju DS Automobiles.

 

Jean-Eric Vergne, dvostruki prvak Formule E, i Stoffel Vandoorne, svjetski prvak Formule E za 2022. godinu, bit će za volanom dvaju DS E-TENSE FE 23 tijekom službenih testiranja predsezone koja će se održati u Valenciji, Španjolska, od 24. do 27. listopada ove godine.

 

Prva utrka desete sezone održat će se u Meksiku 13. siječnja 2024. godine.

« Kao i uvijek, trenutak otkrivanja boje vozila je vrlo uzbudljiv jer označava službeni početak nove avanture, novog izazova i nove sezone! Dakle, započnimo ovu desetu sezonu s novim DS E-TENSE FE23, koji je još ljepši od prošle godine! Ljepši i vidljiviji, jer to je također bit sportskog automobilizma. Naime, ovdje smo da pružimo vidljivost našem brendu DS Automobiles, našem partneru PENSKE AUTOSPORT i svim našim sponzorima. Također, marljivo radimo kako bismo osigurali da DS E-TENSE FE23 ne bude samo lijep automobil, već i brz. Pogonski sklop će ostati isti kao u sezoni 9 jer nema promjena u homologaciji ove godine, ali mnogo se truda uložilo i nastavit ćemo poboljšavati upravljački softver. Velik i uspješan, takav je naš san! Takav je naš cilj za desetu sezonu!»

 

Eugenio Franzetti, direktor DS Performance-a