Natjecanja

Natjecanja

Natjecateljski duh

U siječnju 1956. godine, odnosno tri mjeseca nakon predstavljanja, DS 19 prvi put sudjeluje na jednom od najprestižnijih relija. Iako je sedmi u
ukupnom poretku, plasira se na prvo mjesto u kategoriji automobila od 1300 do 2000 cm3 i postiže najbolji uspjeh među francuskim automobilima. Na cilj dolazi svih šest automobila koji nastupaju.

 

Snažna konkurencija

Godine 1959. ekipa Coltelloni-Alexandre-Desrosiers dovodi ID 19 na prvo mjesto
ukupnog poretka. Iste je godine Marka osvojila naslov konstruktorskog prvaka. Tijekom daljnjih izdanja relija slijedi niz počasnih mjesta
posebno vrijednih divljenja.

 

Pobjede u reliju Monte-Carlo

Odyssey-Competition_Rallye-de-Monte-Carlo-1963Godine 1966. DS u izvedbi „21” na monegaškom tlu odnosi veliku pobjedu s nastupom finske ekipe Pauli Toivonen-Ensio Mikander. Velika cestovna krstarica DS tako se nameće i kao kultni sportski automobil!

 

Sébastien Loeb na startu relija Monte-Carlo 2015 s DS 3 WRC

Odyssey_Competition-ds3Devetorostruki svjetski prvaci i sedam puta pobjednici na tom natjecanju, Sébastien Loeb i Daniel Elena našli su se za upravljačem automobila DS 3 WRC kako bi obranili naslov pobjednika relija Monte Carlo kojim se otvorilo Svjetsko prvenstvo 2015. Tim jedinstvenim događanjem u okviru najprestižnijeg relija popraćeno je lansiranje marke DS.

 

 DS et VIRGIN RACING , partenaires pour le championnat de  Formule E

Momčad Virgin Racing prvenstva Formule E, koju podržava Sir Richard Branson i marke DS, koju predstavlja Yves Bonnefont, glavni direktor Marke, najavili su u lipnju 2015. svoje partnerstvo i osnivanje momčadi DS Virgin Racing koja će započeti s djelovanjem uoči sezone 2015./2016. FIA-ina natjecanja Formule E.
U okviru tog novog partnerstva, marka DS u momčad će putem subjekta Motorsport donijeti tehnološku stručnost u istraživanje i razvoj trkaćeg automobila. Cilj, povezan sa strategijom koncepta Virgin Racing Engineeringa, sastoji se od pružanja DS Virgin Racingu iskustva utrke, kao i stručnosti u osmišljavanju i povezivanju s pomoću kojih se omogućuje natjecanje na najvišoj razini i odnošenje titule prvaka.
Yves Bonnefont,  glavni direktor marke DS, izjavio je: „ sudjelovanje marke DS u prvenstvu Formule E s našim partnerom Virgin Racing savršeno je usklađeno s pozicioniranjem Marke. U potpunosti dijelimo vrijednosti Formule E: avangardnu tehnologiju i bliski odnos s publikom. Iskustva koja ćemo steći u utrkama za nas su ključni čimbenici u poboljšanju naše tehnologije koja je izravno na usluzi našim kupcima.”