Tehnologije vama na usluzi

Tehnologije vama na usluzi

Tehnološka inteligencija u službi vožnje, učinkovita i intuitivna ergonomija komandi, ponuda mogućnosti povezivanja u skladu s digitalnim svijetom, učinkoviti i snažni motori… Toliko je detalja po kojima se ističu suvremeni modeli DS, ostvarenja vrhunske tehnologije!
Odraz inovacija i umijeća Marke, modeli DS posjeduju sve prednosti kako bi još bolje odgovorili na očekivanja naših kupaca kada je riječ o performansama, sigurnosti i udobnosti.

 

DS LED Vision

Odyssee_Innovaton_DS-LED-VisionTehnologija DS LED Vision daje svjetlosni identitet cjelokupnoj gami DS sjedinjavanjem LED i ksenonske tehnologije s novim pokazivačima smjera stupnjevitog paljenja.  Ta svjetla ostavljaju dojam još učinkovitijeg vozila koje, zahvaljujući iznimnoj kvaliteti osvjetljavanja i kratkim i dugim svjetlima, nudi još opušteniju vožnju.
Ukratko, postiže se bolja vidljivost i veća udobnost, osobito tijekom noćnih putovanja te se smanjuje energija potrebna za osvjetljenje.

Spajanjem dviju tehnologija omogućuje se također smanjenje energije za 50 % kod kratkih svjetala i 67 % kod dugih. Naposljetku, uz standardni vijek trajanja od više od 20 000 sati, LED svjetla traju 20 puta duže od halogenih svjetala.

Ta tehnologija pruža izniman užitak u vožnji te, za još više sigurnosti, omogućuje bolje predviđanje, osobito pri ulasku i izlasku iz zavoja.

 

Stop and Start

Odyssey_Innovation_Stop-and-StartTehnologija Stop&Start inovacija je koja vam omogućuje smanjenje potrošnje i emisije CO2, ali i veću zvučnu udobnost.
Tehnologija Stop&Start naime omogućuje zaustavljanje motora netom prije i tijekom zaustavljanja vozila (semafori, zastoji u prometu…) i njegovo automatsko ponovno paljenje prilikom otpuštanja papučice kočnice u trenutku kad ponovno želite krenuti.

 

Active City Break

Odyssey_Innovation_Activicity-breakZa opuštenu gradsku vožnju, sustav kočenja u nuždi nazvan Active City Brake, koji je uveden u malim gradskim automobilima DS 3 i DS 3 CABRIO, omogućuje izbjegavanje manjih sudara pri niskim brzinama.
Laserski senzor kratkog dometa smješten iznad vjetrobrana prepoznaje prepreke kao što je vozilo koje se kreće u istom smjeru ili je zaustavljeno. Do brzine od 30 km/h prepoznaje eventualnu opasnost i automatski aktivira sustav za kočenje, a da vozač ne mora pritisnuti papučicu kočnice, čime se izbjegava sudar ili se smanjuju njegove posljedice zbog smanjene brzine pri udarcu. Automatskim se kočenjem vozilo može potpuno zaustaviti ako je potrebno. U tom se slučaju vozilo privremeno zadržava zaustavljenim (tijekom oko 1,5 sekundi) kako bi vozač mogao preuzeti kontrolu pritiskom na papučicu kočnice.
Valja napomenuti da prije pokretanja automatskog kočenja te ako sustav prepozna opasnu situaciju, prethodno se puni hidraulični sustav kočnica i približuju se kočione pločice (funkcija PREFILL, djelovanje koje kupac osjeti).
Ako je u određenoj situaciji potrebno automatsko kočenje, sustav brže reagira (za nekoliko stotina milisekunda).

 

Head-up displej

Kako bi vam bilo još udobnije u vožnji, ta tehnološka dostignuća poistovjećuju vožnju s osjećajem zadovoljstva i sigurnošću. Dostupan uz model DS 5, head-up displej inovativna je tehnologija nadahnuta borbenim zrakoplovima, koja omogućuje što bolju vidljivost podataka u svim situacijama. Vrlo inovativna tehnologija, na head-up displeju u boji projicira osnovne podatke o vožnji na prozirnu ploču u vozačevu vidnom polju (brzinu, postavljenu brzinu na regulatoru/limitatoru brzine ili pak postavke navigacijskog sustava).

 

AFIL

Odyssey_Innovation_AfilPosljednja generacija sustava upozorenja na nenamjeran izlazak iz voznog traka (AFIL) kojim je opremljen vaš model DS ima bolju sposobnost predviđanja.  Prelaske preko bijele linije, na koje upozorava vibracija vozačeva sjedala, otkriva nevidljiva minijaturna kamera ugrađena u unutarnji retrovizor i tehnologija prepoznavanja linija, koja se temelji na digitalnoj obradi slika. Ta tehnologija pomaže vozaču da ostane pozoran za upravljačem.

 

Pristup i pokretanje bez ključa

Odyssey_Innovation_ADMLJednostavnost i praktičnost olakšavaju vam svakodnevnicu!
Zahvaljujući funkciji otključavanja i pokretanja bez ključa, vaš automobil prepoznaje vozača čim mu se on približi. Dodirom ruke jedne od vanjskih ručica vrata se otključavaju. Za pokretanje vozila dovoljno je pritisnuti tipku START.

 

Inteligentni nadzor prianjanja

ODyssey_Innovation_ControleTractionZa još sigurniju vožnju, bolje upravljanje njegovom putanjom!
Bez obzira na vrstu ceste i motor, ovaj sustav povezan s ESP-om pomaže pri kretanju na skliskoj podlozi te osigurava bolje prianjanje i bolju vuču, smanjujući proklizavanje kotača.

 

Nadzor mrtvog kuta

Odysey_Innovation_SAMSigurnosna oprema najnovije generacije za poboljšanu vidljivost. Signalna lampica uključit će se u jednom od vanjskih osvrtnih zrcala kako bi upozorila vozača na automobil ili motocikl u mrtvom kutu.