Métropolis

Métropolis

Dizajn

Senzualni oblici i snažne linije

 

Svojim trodijelnim profilom limuzine (nezaobilaznim u Kini) impozantnog stasa, METROPOLIS izražava viziju kreativnog i sofisticiranog luksuza. Spektakularan i snažan, njegov je obris ogrnut fluidnim i suptilnim ruhom, čiji se intenzitet mijenja ovisno o količini svjetlosti kako bi do izražaja došle široke konture i pomno izrađeni detalji.

METROPOLIS objedinjuje glatke površine, napete linije, ali i senzualne oblike s izražajnim elementima kao što su prednji blatobrani koji snažno naglašavaju moćan i vitak obris.

Na prednjem kraju snaga je jasno vidljiva u prednjoj maski i pomno dizajniranim svjetlima. Kada je riječ o stražnjem dijelu, širina i stabilnost su sljubljeni uz zadržavanje kompaktnih linija. Svjetla u obliku bumeranga donose dašak originalnosti koji nedvojbeno obilježava stražnji dio automobila METROPOLIS.

 

Kabina

Kreativan luksuz i bogatstvo izraza

 

Unutarnje uređenje modela METROPOLIS nadahnuto je lepezama i tradicionalnim žičanim glazbalima, simbolima uglađenosti i profinjenosti u Kini.

Taj slojeviti spoj tvori privlačan prostor koji odiše luksuzom u kojem je bogatstvo izraza ključni element.

Tehnologije

Avangardne tehnologije

metropolis_concept-car-rear

METROPOLIS je opremljen hibridnim pogonskim sklopom s vanjskim punjenjem koji omogućuje različite načine kretanja, ovisno o situacijama. Električni način rada koristi se prilikom pokretanja, u gradskoj vožnji, pri manjim brzinama i prilikom usporavanja zahvaljujući električnom motoru od 55 KS (40 kW) u stalnom radu i najviše 95 KS (70 kW).
Što se tiče samog načina rada motora s unutarnjim izgaranjem, uključuje se pri stalnoj brzini na otvorenoj cesti ili autocesti kada benzinski motor V6 2,0 l (272 KS) dosegne optimalnu učinkovitost.

Rad dvaju motora također se može kombinirati u fazama ubrzavanja za dodatnu snagu (funkcija Overboost): sve do 460 KS u pogonu na sva četiri kotača kada to zahtijevaju otežani uvjeti prianjanja.

Za potpuno uživanje u tim voznim osobinama, METROPOLIS je opremljen ovjesom Hydractive. Njime se garantira izvrsna udobnost vožnje te osigurava upravljanje stalnom visinom karoserije za bolju aerodinamičnost, a time i za smanjenje emisije CO2.

 

Zaštita okoliša

Odgovornost i užitak u vožnji

metropolis_concept-car-savoir-faire

METROPOLIS pruža užitak u vožnji i štiti okoliš uz znatno smanjenje emisije CO2. Njegova tehnologija, naime, omogućuje da se za više od pet puta smanji emisija CO2 (70 g/km uz potrošnju od 2,6 l/100 km) u usporedbi s klasičnim pogonskim sklopom sličnih performansi (motor V8 od 4,0 l zapremnine).

Izvrstan rezultat u pogledu utjecaja na okoliš postignut je zahvaljujući:
-optimiranju benzinskih motora,
– upravljanom ručnom mjenjaču sa 7 stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom,
– hibridnoj tehnologiji vozila,
– ili pak ovjesu Hydractive koji poboljšava aerodinamičnost vozila.