High Rider

High Rider

Dizajn

Dinamičnost, kompaktnost i ekskluzivnost

Concept-Car_High-Rider-fron-viewKonceptni automobil DS High Rider, predstavljen u Ženevi u ožujku 2010., najavio je budući model DS 4, čije je lansiranje bilo predviđeno na Pariškom salonu u listopadu iste godine. Suprotno kupeima s četiri mjesta koji su većinom dugački i niski, DS High Rider krasi dinamičnost, ali i kompaktnost te mišićavost oblika. Iz obrisa modela DS HIGH RIDER u kombinaciji s njegovom visinom jasno se može iščitati kompaktnost, koja sama po sebi pojačava dojam dinamičnosti. DS HIGH RIDER lijep je automobil i lijep kupe koji također dolazi do izražaja u području ekskluzivnosti i elegancije, isticanjem ljepote svojih oblika daškom suvremenog luksuza: u savršenom skladu sa zlatnom bojom „Golden Gloss”, jedinstveno senzualnom i sjajnom, koja je odabrana za to prvo predstavljanje modela DS HIGH RIDER, matirani krom letvica bočnih prozora naglašava njihov izrazito osebujan oblik te ih doslovno sjajno ističe, sjaj koji je također dio ukrasa na prednjem i stražnjem kraju zahvaljujući potpisu koji oblikuju svjetla i pozicijska svjetla.

Unutrašnjost

Unutrašnjost izrađena po mjeri 

Concept-Car_High-Rider-Interieur

U stilu dizajna karoserije, kokpit modela DS High Rider odražava snagu, dinamičnost i profinjenost. Ergonomija
komandi, umijeće izrade, kvaliteta odabranih materijala i cjelokupna unutrašnjost dokaz su, naime,
iznimnih rezultata i visoke razine kvalitete na dobrobit svih putnika.
Armaturna ploča, sjedala i obloge vrata presvučene su „anilinskom kožom punog zrna” i

podsjećaju na stil luksuzne kože koja se koristi u automobilizmu. Odraz vanjskog obrisa, unutrašnjost automobila DS High Rider u skladu je s mjerilima luksuza, dinamičnosti i profinjenosti koji su dio njegove osobnosti, zaista posebnog koncepta. Kao kad oblači odijelo krojeno po mjeri, vozač sjeda za upravljač privlačnog vozila u kojem je sve osmišljeno za njegov užitak.

FULL HYBRID tehnologija

Full Hybrid: Užitak u dinamičnim performansama

Concept-Car_High-RiderOkretnost i sposobnost oslobođenja od svih ograničenja modela DS High Rider, osobine su koje se jasno mogu vidjeti u izboru motora, s obzirom na to da ga pokreće dizelski pogonski sklop „Full Hybrid”, a koji objedinjuje:
– dizelski motor s unutarnjim izgaranjem HDi FAP,
– električni motor koji pokreće stražnju osovinu.
– užitak u dinamičnim performansama tako pridonosi očuvanju okoliša. Dizelski pogonski sklop „Full Hybrid” omogućuje, naime, spoj štedljivosti dizelskog motora najnovije generacije s električnim načinom rada ZEV (Zero Emission Vehicle), sustavno optimizirajući pritom izmjenično ili zajedničko funkcioniranje dvaju motora. Električni motor, naime, od trenutka u kojem vozač ima potrebu za snažnim ubrzanjem, može trenutno dodati svoj okretni moment motoru HDi. K tome, taj se okretni moment prenosi na stražnje kotače: u tim uvjetima vožnje, prianjanje i upravljanje su potpuni, a vozne osobine automobila DS High Rider su oplemenjene.