28 July 2018

DS AUTOMOBILES i TECHEETAH – novo partnerstvo

DS AUTOMOBILES i TECHEETAH – novo partnerstvo

DS Automobiles, koji je aktivan u ABB FIA Formula E prvenstvu, vozit će svoj novi automobil - DS E-TENSE FE 19 - u suradnji s TECHEETAH-om od 2018/2019.

Partnerstvo DS Automobiles i Virgin Racing ove sezone se privodi kraju; partnerstvo koje je ostvarilo pet pobjeda, šest prvih startnih pozicija, tri puta vožene najbrže krugove i ukupno šesnaest puta na postolju.

Novi tim bit će predstavljen 1. listopada 2018., prije početka 5. sezone u Riyadu, Saudijskoj Arabiji, 15. prosinca.
Od 2018./2019., Trajanje Formula E utrka bit će 45 minuta plus jedan krug. Sljedeće sezone, bolidi će biti aerodinamičniji i bit će pokretani novim 250kW električnim motorima.

Xavier Mestelan Pinon (direktor, DS Performance): “Zahvaljujemo Virgin Racingu za tri prekrasne sezone koje smo zajedno proveli. Naša uključenost u Formulu E sastavni je dio predanosti tvrtke DS Automobiles za elektrifikaciju svoje linije modela. DS E-TENSE FE 19 razvijen je s ciljem da bude u mogućnosti osvojiti pobjednička postolja od početka sezone 2018./2019. Naša suradnja s TECHEETAH-om, koja je nedavno proslavila pobjedu „Drivers Title“ 2017/2018, osim što je zauzela drugo mjesto u poretku momčadi, usmjerena je prema novom partnerstvu. Potpuno smo svjesni kvalitete svakog pojedinca koja radi u TECHEETAH-u i uvjeren sam da će se naša dva entiteta savršeno združiti. ”

Edmund Chu, Predsjednik (TECHEETAH Formula E Team): “Vrlo smo uzbuđeni što smo se udružili s DS Automobiles dok ulazimo u novu eru ABB FIA Formula E s automobilom Gen 2. DS ima veliko iskustvo u Formuli E koji je završio u prvih troje svake sezone. Imali smo sjajne bitke na stazi u ovoj sezoni s DS-om i ne možemo dočekati trenutak kada ćemo ujediniti naša iskustva i stručnost timova, budući da TECHEETAH po prvi puta postaje tim proizvođača. “